Search
Close this search box.
  1. Zaden
  2. Kruiden zaden Daslook

Kruiden zaden Daslook

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Kruiden zaden Daslook groeit voorjaar. Deze wordt maximaal 25 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Kruiden zaden Daslook

Aantal in verpakking35 stuk(s)
StandplaatsHalf-schaduw
Bloeitijdvoorjaar
BloeiperiodeVoorjaar

 

Omschrijving van de Kruiden zaden Daslook

"Kruiden zaden Daslook, ook wel bekend als Wilde Knoflook, is een heerlijk, gezond en veelzijdig kruid. Deze zeldzame plant is beschermd in Nederland en mag niet in het wild worden geplukt. Daslook heeft een sterke, pittige uiensmaak en behoort tot de familie van Bieslook en uisoorten. Naast zijn culinaire waarde, heeft daslook ook verschillende medicinale toepassingen. Het kruid wordt gebruikt voor het reinigen van de darmen, lever, maag, gal en bloed, en heeft zelfs bloeddrukverlagende eigenschappen. Daarnaast werkt daslook ontsmettend, helpt het tegen winderigheid en bevordert het een gezonde spijsvertering. Het is ook effectief tegen een opgeblazen gevoel en kan preventief werken tegen hart- en bloedvatproblemen. Vroeger werd daslook veel gegeten in het voorjaar om het gebrek aan verse groenten na de winter te compenseren en om voorjaarsmoeheid tegen te gaan. In de keuken wordt daslook vaak gebruikt in combinatie met eieren, kaas, varkensvlees, aardappelen, boter en in allerlei soorten soepen. Het is een geliefd kruid in verschillende keukens, waaronder de Deense, Ierse, Noorse, Franse, Zweedse, Engelse, Duitse, Poolse en Hongaarse keuken.".

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Kruiden zaden Daslook

De Kruiden zaden Daslook kan je voorjaar zaaien. De bloeiperiode is Voorjaar.

De Kruiden zaden Daslook bloeit voorjaar. 

De Kruiden zaden Daslook is . Heerlijk om mee te koken.

De Kruiden zaden Daslook kan je het beste zaaien op een Half-schaduwrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Kruiden zaden Daslook groeit maximaal tot 25 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Kruiden zaden Daslook vind je 35 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.