Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Kruiden zaden Kattenkruid

Kruiden zaden Kattenkruid

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Kruiden zaden Kattenkruid groeit voorjaar - zomer. Deze wordt maximaal 50 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Kruiden zaden Kattenkruid

Aantal in verpakking750 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdzomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Kruiden zaden Kattenkruid

Kruidenzaden Kattenkruid, ook wel bekend als Nepeta, Mastikkruid, Neppekruid of Neppe, zijn perfect voor elke tuinliefhebber. Deze meerjarige plant behoort tot de Lipbloemenfamilie en is geliefd bij zowel katten als insecten. Katten zijn vooral dol op Kattenkruid en vertonen vaak gek gedrag wanneer ze ermee in aanraking komen. Maar ook bijen, vlinders en andere insecten worden aangetrokken door de plant. Naast de aantrekkingskracht op dieren, heeft Kattenkruid ook tal van andere toepassingen. In de alternatieve geneeskunde wordt het gebruikt vanwege zijn kalmerende, koortsverlagende, pijnstillende en bloedzuiverende eigenschappen. Het kan ook helpen bij hoofdpijn, geelzucht en bloedarmoede. Daarnaast is Kattenkruid een veelzijdig kruid dat zowel in de keuken als in de tuin gebruikt kan worden. Het heeft een heerlijke munt- en citroensmaak en kan toegevoegd worden aan soepen en salades. Daarnaast kan het dienen als aantrekkelijke bodembedekker in uw tuin en zelfs gebruikt worden om wol en katoen te verven. Kattenkruid is een sterke plant die veel zon nodig heeft. Na de bloei kunt u de planten helemaal terugsnoeien om zelf uitzaaien te bevorderen. Met de Kruidenzaden Kattenkruid kunt u deze prachtige plant nu zelf in uw eigen tuin laten groeien. Geniet van de betoverende geur en de kle.

Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Kruiden zaden Kattenkruid

De Kruiden zaden Kattenkruid kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Kruiden zaden Kattenkruid bloeit zomer. 

De Kruiden zaden Kattenkruid is . Heerlijk om mee te koken.

De Kruiden zaden Kattenkruid kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Kruiden zaden Kattenkruid groeit maximaal tot 50 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Kruiden zaden Kattenkruid vind je 750 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.