Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Goji Bes zaden Lycium barbarum

Goji Bes zaden Lycium barbarum

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Goji Bes zaden Lycium barbarum groeit voorjaar - zomer. Deze wordt maximaal 300 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Goji Bes zaden Lycium barbarum

Aantal in verpakking150 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdzomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Goji Bes zaden Lycium barbarum

De Goji bes, ook wel bekend als Boksdoorn of Rode Mispel, is een exotische vrucht die oorspronkelijk afkomstig is uit China. Deze bes wordt steeds populairder en is nu ook in Nederland verkrijgbaar. De Goji bes struiken groeien uit tot weelderige, grote en stevige planten die een overvloed aan kleine, ovale bessen produceren. Deze bessen hebben een heerlijke smaak en hebben een opvallende rood-oranje kleur. De takken van de Goji bes struik zijn bedekt met scherpe, stekelige doornen, waardoor het plukken van de bessen een uitdagende klus kan zijn. Het is belangrijk om te weten dat de jonge planten binnen moeten overwinteren, omdat ze niet bestand zijn tegen vorst. Na ongeveer twee jaar kan de struik echter temperaturen tot -12 °C verdragen. De Goji bes is niet alleen een lekkere snack, maar kan ook op verschillende manieren worden gebruikt in gerechten. Voeg ze toe aan soepen, smoothies, thee, sap, ontbijtgerechten en desserts voor een gezonde boost. In China wordt de Goji bes al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vele vitamines, mineralen en antioxidanten die ze bevatten. Het wordt zelfs beschouwd als superfruit of superfood. De bessen kunnen zowel gedroogd als ingevroren worden en behouden hierbij hun voedingswaarde. De Goji bes struiken zijn zelfbestuivend en kunnen een hoogte bereiken van 150 tot 300 cm.

Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Goji Bes zaden Lycium barbarum

De Goji Bes zaden Lycium barbarum kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Goji Bes zaden Lycium barbarum bloeit zomer. 

De Goji Bes zaden Lycium barbarum is . Heerlijk om mee te koken.

De Goji Bes zaden Lycium barbarum kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Goji Bes zaden Lycium barbarum groeit maximaal tot 300 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Goji Bes zaden Lycium barbarum vind je 150 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.