Search
Close this search box.
  1. Zaden
  2. Echte tijm, wintertijm

Echte tijm, wintertijm

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Echte tijm, wintertijm groeit . Deze wordt maximaal hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Echte tijm, wintertijm

Aantal in verpakking
StandplaatsZon
Bloeitijd
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Echte tijm, wintertijm

Echte tijm, ook wel bekend als wintertijm (Thymus vulgaris), is een veelzijdige plant die gemakkelijk te kweken is. Deze kruidachtige plant kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt. Voor de beste resultaten raden we aan om het in maart of april in een zaaibakje te zaaien of van april tot juni direct buiten in een zaaibed te planten. Echte tijm heeft een heerlijk aroma en wordt vaak gebruikt in de keuken om gerechten op smaak te brengen. Daarnaast heeft het ook geneeskrachtige eigenschappen en wordt het gebruikt in natuurlijke remedies, zoals tijmsiroop. Het is een rijke bron van antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het kweken van echte tijm is eenvoudig en plezierig. De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel zonnige als halfschaduwrijke omgevingen. Na het zaaien is het belangrijk om de planten één keer te verspenen en vervolgens uit te planten. Hierdoor kunnen ze voldoende ruimte krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, echte tijm is een geweldige toevoeging aan elke kruidentuin. Geniet van de heerlijke smaak en de vele voordelen die deze plant te bieden heeft!

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Echte tijm, wintertijm

De Echte tijm, wintertijm kan je zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Echte tijm, wintertijm bloeit . 

De Echte tijm, wintertijm is . Heerlijk om mee te koken.

De Echte tijm, wintertijm kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Echte tijm, wintertijm groeit maximaal tot hoogte.

Bij het kopen van deze Echte tijm, wintertijm vind je in de verpakking. Veel zaaiplezier.