Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Oranjebandzaden Valeriaan

Oranjebandzaden Valeriaan

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Oranjebandzaden Valeriaan groeit Voorjaar - zomer. Deze wordt maximaal 100 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Oranjebandzaden Valeriaan

Aantal in verpakking
StandplaatsZon
BloeitijdZomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Oranjebandzaden Valeriaan

Valeriaan (Valeriana officinalis), ook bekend als Donderbloem, is een meerjarige plant die veel voorkomt in heel Europa, langs slootkanten, in vochtige weiden en bossen. Deze plant heeft een korte wortelstok die uitlopers vormt, waarop pas in het 2e of 3e jaar de stengel verschijnt. Met een hoogte van 100 cm is valeriaan een imposante aanvulling voor uw tuin. Zaai de zaden direct in de vollegrond in juli-augustus en verplant de zaailingen naar een vochtige plaats in uw tuin. De bloei met prachtige lichtroze bloemen vindt plaats van juni tot september in de daaropvolgende jaren. De wortels van valeriaan kunnen worden geoogst in de herfst van het derde of vierde jaar. Het is belangrijk om de kleine zijwortels te verwijderen. Vervolgens kunt u de wortels drogen, waarbij de karakteristieke geur van valeriaan zich ontwikkelt. Met de gedroogde wortels kunt u poeder of tinctuur maken. Valeriaan wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn kalmerende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als een natuurlijk middel om rust en ontspanning te bevorderen. Voeg deze prachtige plant toe aan uw tuin en geniet niet alleen van de mooie bloemen, maar ook van de vele toepassingen van de valeriaanwortel.

Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Oranjebandzaden Valeriaan

De Oranjebandzaden Valeriaan kan je Voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Oranjebandzaden Valeriaan bloeit Zomer. 

De Oranjebandzaden Valeriaan is . Heerlijk om mee te koken.

De Oranjebandzaden Valeriaan kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Oranjebandzaden Valeriaan groeit maximaal tot 100 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Oranjebandzaden Valeriaan vind je in de verpakking. Veel zaaiplezier.