Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Bloemkool zaden Romanesco

Bloemkool zaden Romanesco

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Bloemkool zaden Romanesco groeit voorjaar - zomer. Deze Kool wordt maximaal 50 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Bloemkool zaden Romanesco

Aantal in verpakking250 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdn.v.t.
BloeiperiodeGeen bloemen

 

Omschrijving van de Bloemkool zaden Romanesco

De Bloemkool zaden Romanesco zijn een ware traktatie voor liefhebbers van bijzondere groenten. Deze variant van bloemkool is oorspronkelijk afkomstig uit Italië en heeft een unieke uitstraling. De fel limoengroene rozetten zijn een lust voor het oog en zorgen voor een kleurrijk accent in elke moestuin. Maar niet alleen het uiterlijk van de Romanesco is bijzonder, ook de smaak is verrassend. Deze bloemkoolsoort heeft een heerlijke, ietwat nootachtige smaak die zich onderscheidt van andere varianten. Vanaf augustus tot ongeveer december kunnen de bloemkolen geoogst worden, mits het niet te hard vriest. Eenmaal geoogst, behouden ze zowel hun vorm als hun felgroene kleur, of ze nu gestoomd worden of rauw verwerkt. Dit is een unieke eigenschap, aangezien andere bloemkoolsoorten vaak hun kleur verliezen bij het koken. De smaak van de Romanesco is iets zachter dan die van gewone witte bloemkool. Dit maakt deze variant perfect voor liefhebbers van subtiele smaken. De Bloemkool zaden Romanesco bieden dus niet alleen een visueel spektakel in de moestuin, maar ook een culinaire ervaring die je smaakpapillen zal verwennen. Waarom zou je genoegen nemen met gewone bloemkool als je kunt genieten van de unieke smaak en uitstraling van de Bloemkool zaden Romanesco?

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Bloemkool zaden Romanesco

De Bloemkool zaden Romanesco kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Geen bloemen.

De Bloemkool zaden Romanesco bloeit n.v.t.. 

De Bloemkool zaden Romanesco is Kool. Heerlijk om mee te koken.

De Bloemkool zaden Romanesco kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Bloemkool zaden Romanesco groeit maximaal tot 50 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Bloemkool zaden Romanesco vind je 250 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.