Search
Close this search box.
  1. Zaden
  2. Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya

Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya groeit Voorjaar - zomer. Deze Paprika wordt maximaal hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya

Aantal in verpakking
StandplaatsZon
BloeitijdZomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya

Het ras Kapiya is een prachtige paprika die oorspronkelijk uit Bulgarije komt en nu veel wordt gebruikt in zuidoost Europa en Turkije. Deze paprika staat bekend om zijn stevige structuur en heeft een puntige vorm. De vrucht wordt ongeveer 13-18 cm lang en verandert van kleur van groen naar helderrood. Maar niet alleen de uiterlijke kenmerken maken deze paprika bijzonder, ook de smaak is heerlijk zoet en sappig. Daarnaast is de Kapiya paprika zeer productief en kan hij goed bewaard worden dankzij zijn dikke wand. Om te beginnen met het kweken van deze paprika, is het aan te raden om binnen te zaaien in potten of in een verwarmd hobbykasje. De ideale temperatuur voor het ontkiemen van de zaden is ongeveer 20°C. De beste periode om te zaaien is in februari of maart. Zodra de eerste blaadjes verschijnen, is het belangrijk om elk plantje in een aparte pot te zetten. In mei kunnen de paprikaplantjes dan buiten in de volle grond of in de kas worden geplant, op een afstand van 80 x 40 cm. Het is raadzaam om bij elke plant een steunstok te plaatsen en de hoofdstengel te toppen. Houd 3 tot 4 zijscheuten aan en verwijder de rest regelmatig. Zorg ervoor dat de grond altijd voldoende vochtig is. De oogsttijd van deze heerlijke paprika's is van eind juli tot oktober.

Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya

De Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya kan je Voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya bloeit Zomer. 

De Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya is Paprika. Heerlijk om mee te koken.

De Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya groeit maximaal tot hoogte.

Bij het kopen van deze Oranjebandzaden Paprika Rode Punt Kapiya vind je in de verpakking. Veel zaaiplezier.