Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Peper zaden Habanero

Peper zaden Habanero

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Peper zaden Habanero groeit voorjaar - zomer. Deze Peper wordt maximaal 150 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Peper zaden Habanero

Aantal in verpakking75 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdzomer
BloeiperiodeVoorjaar

 

Omschrijving van de Peper zaden Habanero

De Peper Habanero Rood is een beroemde en veelgebruikte zeer hete peper. Het is een van de meest populaire pepersoorten van deze tijd. De naam Habanero betekent van Havana, wat aangeeft dat deze peper oorspronkelijk uit het Caribisch gebied komt. Echter, deze soort heeft zijn weg naar Centraal Amerika gevonden en is daar nog steeds zeer geliefd. De Habanero is verwant aan de Jamaicaanse Scotch Bonnet en produceert pepers die 4 cm lang en 3 cm breed kunnen worden. Deze gerimpelde pepers rijpen van groen naar felrood. Het is belangrijk om te weten dat de Habanero iets langer nodig heeft om te groeien en te rijpen dan andere soorten, dus het is het beste om deze vroeg te zaaien. In sommige gevallen kan het wat moeilijk zijn om deze soort te laten ontkiemen, maar het is zeker de moeite waard om het te proberen. Houd er rekening mee dat Chinense pepers, zoals de Habanero, soms een langere kiemtijd hebben, soms wel tot 3 maanden. Geef dus niet te snel op als de pepers niet direct ontkiemen. Het is belangrijk om te weten dat de Habanero tot 40 keer heter is dan de Jalapeno en daarom niet geschikt is voor beginnende peperliefhebbers. Deze peper is extreem heet en zal zeker zorgen voor een pittige smaakbeleving.

Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Peper zaden Habanero

De Peper zaden Habanero kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Voorjaar.

De Peper zaden Habanero bloeit zomer. 

De Peper zaden Habanero is Peper. Heerlijk om mee te koken.

De Peper zaden Habanero kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Peper zaden Habanero groeit maximaal tot 150 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Peper zaden Habanero vind je 75 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.