Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Marjolein

Marjolein

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Marjolein groeit oogsten: juli-oktober. Deze wordt maximaal 25 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Marjolein

Aantal in verpakking1 stuk(s)
StandplaatsZon
BloeitijdNiet van toepassing
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Marjolein

Marjolein, ook bekend als wilde marjolein en oregano, is een veelzijdige vaste plant die een heerlijke smaak toevoegt aan verschillende gerechten. De jonge blaadjes en stengeltoppen van deze plant worden vaak gebruikt bij vleesgerechten, pizza's en soepen. Met Marjolein in je tuin heb je altijd een verse kruidenbron bij de hand. Deze plant is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te kweken. Zaai de zaden ongeveer 0,5 cm diep in een zaaikistje of potje. Zorg ervoor dat je ze op een temperatuur van 18-22°C houdt en al snel zullen de zaailingen beginnen te groeien. In mei kunnen de zaailingen vervolgens op een zonnige plek in de tuin worden geplant, met een afstand van 20 cm tussen elke plant. Marjolein is niet alleen een smaakmaker in de keuken, maar ook een geweldige plant voor bijen. Het trekt deze belangrijke bestuivers aan en helpt zo bij het bevorderen van de biodiversiteit in je tuin. Vanaf half mei kunnen de zaden ook rechtstreeks in de volle grond worden gezaaid, zodat je optimaal kunt genieten van deze prachtige plant. Voeg een vleugje Marjolein toe aan je tuin en geniet van de heerlijke smaak en geur die het met zich meebrengt.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Marjolein

De Marjolein kan je oogsten: juli-oktober zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Marjolein bloeit Niet van toepassing. 

De Marjolein is . Heerlijk om mee te koken.

De Marjolein kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Marjolein groeit maximaal tot 25 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Marjolein vind je 1 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.