Search
Close this search box.
  1. Zaden
  2. Kruiden zaden Smeerwortel

Kruiden zaden Smeerwortel

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Kruiden zaden Smeerwortel groeit voorjaar - zomer - najaar. Deze Tomaten wordt maximaal 100 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Kruiden zaden Smeerwortel

Aantal in verpakking50 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdzomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Kruiden zaden Smeerwortel

De Kruiden zaden Smeerwortel is een prachtige winterharde vaste plant die elke tuin zal verfraaien. Met zijn kleine klokvormige bloemetjes in diverse kleuren, zoals roze, wit, lichtpaars en zelfs lichtgeel, zorgt deze plant voor een kleurrijk spektakel. Het grote, behaarde blad van de smeerwortel is een lust voor het oog en varieert in kleur van licht tot donkergroen. Naast zijn decoratieve waarde heeft de smeerwortel ook vele praktische toepassingen. Zo wordt deze plant veelvuldig gebruikt als veevoeder, grondverbeteraar en als middel om onkruid te onderdrukken op een stuk land. Daarnaast kunnen de bladeren van de smeerwortel worden gebruikt om een vloeibare meststof te maken. Deze meststof bevat een hoge concentratie stikstof, kalium en fosfaten, waardoor het ideaal is voor planten die veel van deze voedingsstoffen nodig hebben, zoals tomaten, peulvruchten en knolgewassen. Het feit dat de smeerwortel zijn blad verliest in de winter, maakt hem een winterharde plant die weinig onderhoud vereist. Om te voorkomen dat de smeerwortel zichzelf uitzaait en andere planten overwoekert, is het raadzaam om de bloemen direct na de bloei te verwijderen, zodat er geen zaden worden gevormd. Met een hoogte van 80 tot 100 cm is deze meerjarige plant een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Kruiden zaden Smeerwortel

De Kruiden zaden Smeerwortel kan je voorjaar - zomer - najaar zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Kruiden zaden Smeerwortel bloeit zomer. 

De Kruiden zaden Smeerwortel is Tomaten. Heerlijk om mee te koken.

De Kruiden zaden Smeerwortel kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Kruiden zaden Smeerwortel groeit maximaal tot 100 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Kruiden zaden Smeerwortel vind je 50 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.