Search
Close this search box.
  1. Zaden
  2. Kruiden zaden Sint Janskruid

Kruiden zaden Sint Janskruid

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Kruiden zaden Sint Janskruid groeit voorjaar - zomer. Deze wordt maximaal 100 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Kruiden zaden Sint Janskruid

Aantal in verpakking4500 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdjuni - september
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Kruiden zaden Sint Janskruid

De Kruiden zaden Sint Janskruid zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Met hun felgele bloemen en stevige stengels zijn ze een lust voor het oog. Maar deze plant heeft niet alleen een decoratieve waarde. Het Sint Janskruid staat bekend om zijn vele medicinale eigenschappen, die al eeuwenlang worden gebruikt in de natuurlijke geneeskunde. Dit kruid heeft een breed scala aan voordelen voor de gezondheid. Het is vooral bekend om zijn anti-depressieve werking, waardoor het kan helpen bij het verlichten van stemmingsstoornissen. Daarnaast heeft het ook wondhelende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het genezen van verschillende huidaandoeningen. Bovendien heeft het een kalmerend effect, waardoor het kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het Sint Janskruid is van nature inheems in heel Europa en gedijt het beste op schrale, droge en warme plekken. Het is belangrijk op te merken dat het zaad van deze plant schadelijk kan zijn voor zowel dieren als mensen en huidirritaties kan veroorzaken. Dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan. Een extra bonus is dat de bloemen en de hele plant ook gebruikt kunnen worden om wol te verven in prachtige tinten geel, oranje en citroengeel. De Kruiden zaden Sint Janskruid zijn semi-winterhard en kunnen jaar na jaar terugkomen in uw tuin. Met een hoogte van 20-100 cm zijn ze perfect voor borders, blo.

Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Kruiden zaden Sint Janskruid

De Kruiden zaden Sint Janskruid kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Kruiden zaden Sint Janskruid bloeit juni - september. 

De Kruiden zaden Sint Janskruid is . Heerlijk om mee te koken.

De Kruiden zaden Sint Janskruid kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Kruiden zaden Sint Janskruid groeit maximaal tot 100 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Kruiden zaden Sint Janskruid vind je 4500 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.