Search
Close this search box.
  1. Zaden
  2. Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid

Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid groeit voorjaar - zomer. Deze wordt maximaal 150 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid

Aantal in verpakking75 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdjuni - september
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid

Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid, ook wel bekend als Malva sylvestris, zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Deze plant komt veel voor in Europa en gedijt goed in bermen, langs dijken, wegen en zelfs op braakliggende bouwplaatsen. Maar ook in tuinen en bloemborders komt hij goed tot zijn recht. Groot Kaasjeskruid is niet alleen een sierlijke plant, maar heeft ook krachtige medicinale eigenschappen. Vroeger werd dit kruid beschouwd als een wondermiddel tegen allerlei kwalen. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt als verzachtend middel bij ontstekingen, long- en luchtwegaandoeningen, bronchitis, astma en emfyseem. Daarnaast wordt het ook gebruikt om wol een prachtige lichtpaarse tot lila kleur te geven. Wat deze plant extra bijzonder maakt, is dat hij zichzelf gemakkelijk uitzaait. Dit maakt hem perfect voor verwilderde tuinen, waar hij een natuurlijke en wilde uitstraling kan geven. Bovendien is het een echte magneet voor bijen, hommels en vlinders, waardoor je tuin tot leven komt met het gezoem en gefladder van deze prachtige insecten. Groot Kaasjeskruid is een winterharde tweejarige plant die een hoogte kan bereiken van 100-150 cm. Voeg deze mooie en veelzijdige plant toe aan je tuin en geniet van zijn schoonheid en genezende eigenschappen.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid

De Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid bloeit juni - september. 

De Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid is . Heerlijk om mee te koken.

De Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid groeit maximaal tot 150 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Kruiden zaden Groot Kaasjeskruid vind je 75 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.