Search
Close this search box.
  1. Zaden
  2. Kruiden zaden Appelmunt

Kruiden zaden Appelmunt

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Kruiden zaden Appelmunt groeit voorjaar - zomer - najaar. Deze wordt maximaal 50 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Kruiden zaden Appelmunt

Aantal in verpakking1000 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdzomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Kruiden zaden Appelmunt

Kruiden zaden Appelmunt, ook wel bekend als wollige munt en witte munt, is een heerlijk, gezond, en veelzijdig kruid dat gemakkelijk te kweken is. Het heeft een sterke, fruitige smaak en geur die sterk doet denken aan appels. Het blad van Appelmunt is sterk behaard, waardoor het voor gebruik kort wordt gekookt om de haartjes zachter te maken. Deze haartjes voelen namelijk niet prettig aan in de mond. Van juli tot oktober bloeit Appelmunt met kleine, aantrekkelijke roze bloemetjes. Het is belangrijk om te weten dat Appelmunt een woekerende plant is, net als andere soorten munt. In Nederland is het een zeldzame en beschermde kruidenplant die niet in het wild mag worden geplukt. Het komt van nature voor in het Zuiden en Westen van Europa. Naast de culinaire toepassingen heeft Appelmunt ook verschillende medicinale eigenschappen. Het helpt bij spijsverteringsproblemen, winderigheid, hoofdpijn, misselijkheid, ontstoken tandvlees en een verstoorde spijsvertering. Daarom wordt Appelmuntthee vaak gedronken tijdens of na de maaltijd. In de keuken wordt Appelmunt ook gebruikt in combinatie met rundvlees en lamsvlees. Met de zaden van Kruiden zaden Appelmunt kunt u nu zelf dit bijzondere kruid kweken in uw eigen tuin. Geniet van de fruitige smaak en geur, en profiteer van de vele gezondheidsvoordelen.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Kruiden zaden Appelmunt

De Kruiden zaden Appelmunt kan je voorjaar - zomer - najaar zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Kruiden zaden Appelmunt bloeit zomer. 

De Kruiden zaden Appelmunt is . Heerlijk om mee te koken.

De Kruiden zaden Appelmunt kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Kruiden zaden Appelmunt groeit maximaal tot 50 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Kruiden zaden Appelmunt vind je 1000 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.