Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten

Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten groeit Voorjaar - zomer. Deze Kool wordt maximaal 50 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten

Aantal in verpakking
StandplaatsZon
BloeitijdNvt
BloeiperiodeGeen bloemen

 

Omschrijving van de Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten

Dit pakje Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten bevat een diverse mix van koolsoorten die jouw moestuin zal laten stralen. Met onder andere Witte kool Langedijker Bewaar, Rode kool Langedijker Bewaar 2, Savooiekool Winterkoning 2 en Spitskool Express, biedt dit pakje een kleurrijke en smaakvolle toevoeging aan jouw gerechten. Het kweken van deze koolsoorten is eenvoudig en vereist weinig inspanning. Zaai de zaden direct in de volle grond tussen maart en april. In juni is het tijd om ze te verplanten, waarbij je een afstand van 70 x 60 cm tussen de planten aanhoudt. Zorg ervoor dat de grond altijd voldoende vochtig blijft, maar pas op dat je niet te veel mest gebruikt. Overmatig gebruik van stikstof kan namelijk 'rand' veroorzaken. Hoewel dit niet zichtbaar is aan de buitenkant van de kool, zul je bij het doorsnijden een zwarte, gebogen rand op enige afstand van de basis opmerken. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de groei niet te snel te laten verlopen door overmatig mesten. Het oogsten van de koolsoorten hangt af van het specifieke type, maar wees voorzichtig met 'knolvoet' - dit kan vooral snel voorkomen op lichte grondsoorten. Om dit te vermijden, is het raadzaam om koolsoorten niet te vaak achter elkaar op dezelfde plek te telen.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten

De Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten kan je Voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Geen bloemen.

De Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten bloeit Nvt. 

De Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten is Kool. Heerlijk om mee te koken.

De Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten groeit maximaal tot 50 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Oranjebandzaden Gemengde Koolsoorten vind je in de verpakking. Veel zaaiplezier.