Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Kruiden zaden Corsicaanse munt

Kruiden zaden Corsicaanse munt

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Kruiden zaden Corsicaanse munt groeit voorjaar - zomer. Deze wordt maximaal 5 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Kruiden zaden Corsicaanse munt

Aantal in verpakking20 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdzomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Kruiden zaden Corsicaanse munt

Kruiden zaden Corsicaanse munt zijn afkomstig van een winterharde plant die oorspronkelijk uit Corsica, Montecristo, Sardinië en delen van Frankrijk komt. Deze kleine bodembedekker, ook bekend als loopmunt, behoort tot de muntfamilie (Lamiaceae) en heeft kleine, ronde, glanzend groene bladeren met korte stengels. Met een maximale hoogte van 5 cm is deze plant perfect voor gebruik als bodembedekker in rotstuinen, potten, containers, hanging baskets en kleine tuinen. In de zomer, vanaf juni, bloeit de Corsicaanse munt met kleine lichtpaarse bloemetjes, waardoor hij lijkt op kruiptijm. Het is zelfs mogelijk om deze plant tussen stenen of tegels in een tuinpad te laten groeien. Naast zijn decoratieve eigenschappen verspreiden de blaadjes van deze plant een heerlijke frisse muntgeur. Bovendien kan Corsicaanse munt zowel op zonnige als schaduwrijke plekken worden geplaatst, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke tuin. Naast zijn aroma heeft Corsicaanse munt ook medicinale eigenschappen. Het wordt gebruikt tegen constipatie, maag- en darmklachten en voor een frisse adem. Met deze kruiden zaden Corsicaanse munt kunt u uw eigen planten kweken en genieten van de vele voordelen die deze plant met zich meebrengt. Voeg een vleugje frisheid en schoonheid toe aan uw tuin met deze prachtige Corsicaanse munt.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Kruiden zaden Corsicaanse munt

De Kruiden zaden Corsicaanse munt kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Kruiden zaden Corsicaanse munt bloeit zomer. 

De Kruiden zaden Corsicaanse munt is . Heerlijk om mee te koken.

De Kruiden zaden Corsicaanse munt kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Kruiden zaden Corsicaanse munt groeit maximaal tot 5 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Kruiden zaden Corsicaanse munt vind je 20 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.