Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2

Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2 groeit Voorjaar - zomer. Deze wordt maximaal 20 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2

Aantal in verpakking1 stuk(s)
StandplaatsZon
BloeitijdNVT
BloeiperiodeGeen bloemen

 

Omschrijving van de Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2

Groene Postelein Grootverpakking voor 50 m2 is de ideale keuze voor wie op zoek is naar sterke postelein. Dit gewas gedijt meestal goed onder glas, maar kan vanaf juni ook in de vollegrond worden geteeld. Het zaaien kan plaatsvinden van mei tot september onder glas, of vanaf juni tot september in de vollegrond. Belangrijk is dat de zaaigrond voedzaam en vooral vochtig is. Het zaad kan breedwerpig of op rijtjes worden gezaaid, waarbij het belangrijk is dat de zaden niet te dicht op elkaar worden geplaatst. Om dit te voorkomen, kan het zaad worden vermengd met scherp zand en op die manier worden uitgestrooid. Het is van essentieel belang om het zaaibed goed vochtig te houden en het zaaisel te bedekken met doorzichtige plastic folie om het kiemen te bevorderen. Na enkele dagen zullen de opkomende plantjes meestal al een rode gloed vertonen, waarna het plastic kan worden verwijderd. Het is van belang om de grond vochtig te houden, maar tegelijkertijd het gewas zo droog mogelijk te houden om de kans op smeul te verminderen. Smeul treedt op wanneer de steeltjes aan de onderkant wegrotten en omvallen. De oogst kan plaatsvinden vanaf ongeveer 3 weken na het zaaien en de postelein kan worden bewaard in het groentevak van de koelkast. Bovendien is deze postelein geschikt om in te vriezen voor lang.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2

De Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2 kan je Voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Geen bloemen.

De Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2 bloeit NVT. 

De Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2 is . Heerlijk om mee te koken.

De Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2 kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2 groeit maximaal tot 20 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Groene Postelein Grootverpakkingvoor 50 m2 vind je 1 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.