Search
Close this search box.
  1. Zaden
  2. Rucola zaden Wilde Rucola

Rucola zaden Wilde Rucola

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Rucola zaden Wilde Rucola groeit voorjaar - zomer. Deze Rucola wordt maximaal 30 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Rucola zaden Wilde Rucola

Aantal in verpakking7000 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdzomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Rucola zaden Wilde Rucola

Rucola zaden Wilde Rucola, ook wel bekend als zandkool, zijn een must-have voor iedereen die van gezond en gemakkelijk kweken houdt. Deze meerjarige plant zit boordevol vitamines, waaronder A, C, D, E, K en verschillende B-vitamines. Daarnaast bevat het ook mineralen zoals calcium, ijzer, fosfor, magnesium, koper en zink. Maar dat is nog niet alles, want Wilde Rucola zit ook vol met aminozuren. Dit maakt het niet alleen een gezonde plant, maar ook een veelzijdige toevoeging aan verschillende gerechten. Wat Wilde Rucola extra speciaal maakt, is dat het een overblijvende plant is. Dit betekent dat je er lang van kunt genieten, zelfs als er weinig andere groenten beschikbaar zijn. Je kunt de zaden in oktober onder glas zaaien en gedurende de winter oogsten. Het blad van de Wilde Rucola is donkergroen en heeft een pittige, licht bittere smaak die perfect samengaat met kaas, eieren, rundvlees, zuivel en varkensvlees. Daarnaast is het ook heerlijk in salades, pizza's, pesto, pasta en op een boterham met bijvoorbeeld kaas. Je kunt het zelfs apart als groente gebruiken. Kook het kort of wok het mee met andere groenten voor een extra smaakvolle maaltijd. Het is wel belangrijk om Wilde Rucola altijd zo vers mogelijk te gebruiken voor de beste smaakbeleving. Met de Rucola zaden Wilde Rucola kun je nu zelf.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Rucola zaden Wilde Rucola

De Rucola zaden Wilde Rucola kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Rucola zaden Wilde Rucola bloeit zomer. 

De Rucola zaden Wilde Rucola is Rucola. Heerlijk om mee te koken.

De Rucola zaden Wilde Rucola kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Rucola zaden Wilde Rucola groeit maximaal tot 30 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Rucola zaden Wilde Rucola vind je 7000 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.