Search
Close this search box.
  1. Zaden
  2. Kruiden zaden Bieslook

Kruiden zaden Bieslook

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Kruiden zaden Bieslook groeit voorjaar - zomer. Deze wordt maximaal 30 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Kruiden zaden Bieslook

Aantal in verpakking800 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdzomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Kruiden zaden Bieslook

Bieslook, ook wel bekend als Look en Pijpgras, is een heerlijk, gezond en veelzijdig kruid. Het heeft prachtige grasgroene, lange holle stengels en bloeit met aantrekkelijke bolvormige, lichtroze bloemen. Naast zijn heerlijke milde uiensmaak, zit bieslook boordevol vitamine C. Dit kruid heeft diverse medicinale toepassingen. Het werkt vochtafdrijvend, stimuleert de eetlust en spijsvertering, en bevordert de bloedsomloop. Met vergelijkbare effecten als zijn neefje knoflook, maar dan met een mildere smaak. Bieslook bevat ook veel flavonoïden die het schadelijke effect van vrije radicalen tegengaan en een gunstige invloed hebben op de bloeddruk. Bieslook wordt veelvuldig gebruikt in de keuken, vooral in combinatie met eieren, kaas, varkensvlees, aardappelen, boter en in verschillende soorten soepen. Het is een onmisbaar ingrediënt in sauzen, stoofschotels, roerbakgerechten, ovengerechten, salades en kruidenboter. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen als Denemarken, Ierland, Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Engeland, Duitsland, Polen en Hongarije is bieslook een geliefd kruid in de keuken. Let op: om smaakverlies te voorkomen, voeg je bieslook op het laatste moment toe aan recepten en kook je het niet mee. Daarna.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Kruiden zaden Bieslook

De Kruiden zaden Bieslook kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Kruiden zaden Bieslook bloeit zomer. 

De Kruiden zaden Bieslook is . Heerlijk om mee te koken.

De Kruiden zaden Bieslook kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Kruiden zaden Bieslook groeit maximaal tot 30 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Kruiden zaden Bieslook vind je 800 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.