Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong

Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong groeit voorjaar - zomer. Deze Spinazie wordt maximaal 55 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong

Aantal in verpakking50 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdn.v.t.
BloeiperiodeGeen bloemen

 

Omschrijving van de Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong

Waterspinazie (Kangkong) is een exotische groente die oorspronkelijk uit tropisch Afrika, India en Zuidoost-Azië komt. Deze snelgroeiende plant gedijt het beste in zeer vochtige grond en hoge temperaturen tussen de 25-35 °C. In ons Nederlandse klimaat kan deze meerjarige plant helaas alleen als eenjarige worden gekweekt. Het is interessant om te weten dat waterspinazie geen familie is van gewone spinazie, maar eerder verwant is aan de Klimmende Winde en de Zoete Aardappel. Een opvallend detail is dat het niet noodzakelijk is om deze plant in het water te kweken. Zolang de plant goed wordt bewaterd, kan hij ook buiten op een zonnige en beschutte plaats groeien. De bladeren van waterspinazie zijn lang, plat en groen van kleur, terwijl de stelen hol zijn. Wat betreft smaak, valt deze tropische bladgroente ergens tussen spinazie en andijvie. Waterspinazie wordt veelvuldig gebruikt in de Aziatische en Surinaamse keuken. Het is een veelzijdig ingrediënt dat op verschillende manieren kan worden bereid, bijvoorbeeld in roerbakgerechten, soepen of salades. Hoewel het belangrijk is om te vermelden dat waterspinazie invasief kan zijn, kan dit worden voorkomen door de planten in grote bloempotten te kweken. Op deze manier kun je genieten van de exotische smaak en textuur van waterspinazie, zonder je zorgen te maken over mogelijke over.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong

De Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Geen bloemen.

De Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong bloeit n.v.t.. 

De Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong is Spinazie. Heerlijk om mee te koken.

De Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong groeit maximaal tot 55 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Waterspinazie zaden Waterspinazie Kangkong vind je 50 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.