Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Kruiden zaden Tijm

Kruiden zaden Tijm

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Kruiden zaden Tijm groeit voorjaar - zomer. Deze wordt maximaal 30 cm hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Kruiden zaden Tijm

Aantal in verpakking2500 stuk(s)
StandplaatsZon
Bloeitijdzomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Kruiden zaden Tijm

"Tijm is een heerlijk, gezond en veelzijdig kruid dat niet mag ontbreken in jouw tuin. Deze kruidige heester komt oorspronkelijk uit het prachtige Middellandse zeegebied en heeft rechtopstaande stengels met kleine, grijs-groene blaadjes. Tijdens de bloeiperiode pronkt de Tijm met kleine, betoverende roze bloemetjes. Maar Tijm heeft niet alleen een mooie uitstraling, het heeft ook verschillende medicinale toepassingen. Al eeuwenlang wordt Tijm gebruikt tegen aandoeningen zoals Reuma, maagkrampen, slapeloosheid, Astma, longziekten, verlamming, hoofdpijn en koliek. Daarnaast werkt Tijm bloedzuiverend, helpt het tegen griep en versterkt het de maag. Het is tevens een effectief middel tegen hoest. In de keuken is Tijm een onmisbaar ingrediënt bij diverse gerechten. Het past perfect bij lamsvlees, rundvlees, varkensvlees, eieren, kaas, pasta, soepen en aardappelen. Bovendien is Tijm een belangrijk onderdeel van Provençaalse kruiden en een bouquet garni. De mogelijkheden zijn eindeloos: gebruik Tijm in sauzen, stoofschotels, roerbakgerechten, ovengerechten, pastagerechten, marinades, wildgerechten, soepen, salades, aardappelgerechten, eiergerechten zoals omelet en zelfs in kruidenboter. Dit veelzijdige kruid is gel.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Kruiden zaden Tijm

De Kruiden zaden Tijm kan je voorjaar - zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Kruiden zaden Tijm bloeit zomer. 

De Kruiden zaden Tijm is . Heerlijk om mee te koken.

De Kruiden zaden Tijm kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Kruiden zaden Tijm groeit maximaal tot 30 cm hoogte.

Bij het kopen van deze Kruiden zaden Tijm vind je 2500 stuk(s) in de verpakking. Veel zaaiplezier.