Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Zaden
  2. Buzzy Stokspekboon Blauhilde

Buzzy Stokspekboon Blauhilde

4.5/5

Moestuinieren! Een nieuwe trend die helemaal hot is momenteel. Veel mensen hebben een eigen moestuin of gebruiken een stukje van hun tuin of balkon om eigen groenten en fruit te kweken.
Deze Buzzy Stokspekboon Blauhilde groeit Voorjaar -zomer. Deze Bonen wordt maximaal hoog. Lees verder voor meer informatie.

Specificaties Buzzy Stokspekboon Blauhilde

Aantal in verpakking
StandplaatsZon
BloeitijdZomer
BloeiperiodeZomer

 

Omschrijving van de Buzzy Stokspekboon Blauhilde

Stokspekboon Blauhilde is een geweldig ras dat zeer goed presteert en lange, ronde, diepblauwe peulen produceert. Deze peulen veranderen van kleur naar groen na het koken. Wat deze bonen extra bijzonder maakt, is dat ze paars-blauw zijn, wat resulteert in een heerlijke smaak en vaak meer aroma heeft dan groene bonen. Deze bonen kunnen worden gezaaid van mei tot juni aan de voet van stokken of andere klimmogelijkheden. Het wordt aanbevolen om 5 zaden per stok te zaaien. Deze bonen zijn niet alleen geschikt voor verse consumptie, maar kunnen ook uitstekend worden ingevroren. Voor het zaaien van de stoksnijbonen is het belangrijk om klimstokken te gebruiken die meestal gekruist in rijen worden geplaatst, bij voorkeur in noord-zuid richting. De stokken moeten op een afstand van 120 cm van elkaar worden geplaatst en er moet 40 cm tussen de stokken in dezelfde rij worden gehouden. Leg rond elke stok 4 bonen, ongeveer 3 cm diep. Dit moet gebeuren in de volle grond tussen half mei en half juli. Bonen hebben voldoende warmte en matig vochtige grond nodig om goed te kiemen. Het zaaien moet niet eerder plaatsvinden dan aangegeven, omdat bonen slecht kiemen bij nat en koud weer. Het is belangrijk om geen verse stalmest te gebruiken. Afhankelijk van het moment van zaaien kunnen de.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

De meeste vrije tijd die ik heb besteed ik in mijn moestuin. Sinds een paar jaar ben ik trotse bezitter van een eigen moestuin. Na een jaar proefdraaien en ontdekken welke groenten goed bij elkaar gaan en welke zaden je vooral niet naast elkaar moet planten, heb ik nu ervaring en daardoor kan ik jou perfect advies geven over het beginnen van jouw moestuin en welke zaden je wel of niet kan gebruiken.

Veelgestelde vragen Buzzy Stokspekboon Blauhilde

De Buzzy Stokspekboon Blauhilde kan je Voorjaar -zomer zaaien. De bloeiperiode is Zomer.

De Buzzy Stokspekboon Blauhilde bloeit Zomer. 

De Buzzy Stokspekboon Blauhilde is Bonen. Heerlijk om mee te koken.

De Buzzy Stokspekboon Blauhilde kan je het beste zaaien op een Zonrijke plek. Daar groeit deze het beste.

De Buzzy Stokspekboon Blauhilde groeit maximaal tot hoogte.

Bij het kopen van deze Buzzy Stokspekboon Blauhilde vind je in de verpakking. Veel zaaiplezier.